Boekreview "Wij zijn familie" - Dewie de Wijs

Wij zijn familie

Korte omschrijving

Lisa groeit noodgedwongen op in een internaat. Wanneer ze later in een pleeggezin wordt geplaatst, heeft dit dramatische gevolgen. Tot  op de dag van vandaag blijven deze gebeurtenissen haar achtervolgen. Nu ze zelf moeder wordt, wil ze koste wat kost haar gezin behouden en afrekenen met haar ellendige jeugd. Ze dacht haar geluk gevonden te hebben bij haar vriend Frank, maar niets blijkt minder waar. 

Beginnen

Heerlijk met een kopje koffie op de bank. Kinderen aan het spelen en mama kan lekker even lezen. Ik ben erg benieuwd naar het debuut van Dewie de Wijs. 

 

Ik hoefde geen moeite te doen om aan dit boek te beginnen. Soms heb je van die verhalen waar de eerste 50 bladzijden niet door te komen zijn. Maar dat is bij 'Wij zijn familie' zeker niet het geval. Dewie pakte me bij de hand, ze nam me mee en ze liet me niet meer los!

In het begin maak je kennis met verschillende personages. Ze lijken niets met elkaar te maken te hebben. Dit maakte het voor mij meteen intrigerend, want de sfeer die geschetst wordt, was vanaf minuut 1 boeiend. 

Goede wendingen


Het verhaal heeft een aantal verhaallijnen. Zoals eerder genoemd lijken deze verhalen niets gemeen te hebben. Tijdens het lezen vervelen de verschillende verhalen geen seconde, want elk verhaal heeft zo zijn eigen wendingen. Deze zijn subtiel, maar duidelijk genoeg om op te merken dat er grote veranderingen aan zitten te komen. Elke keer dat ik een pagina omsloeg wilde ik meer weten over het lot van de personages. Het boek is verdeeld in best veel hoofdstukken, persoonlijk vind ik dat prettig. Zo eindigt er steeds een stuk van het verhaal en begint er een nieuw deel van een ander verhaal. 

 

Tot slot

Net wanneer je denkt dat er verhalen tot een eind komen, komt er een wending die je niet verwacht. Dit maakt het boek tot het einde spannend. Natuurlijk ga ik niet verklappen hoe het boek eindigt. Ik raad iedereen, die van spannende boeken houdt, aan dit prachtige boek te gaan lezen. Door tijd gebrek kon ik het boek niet in een ruk uitlezen, daar baalde ik wel van. Het boek lag op de hoek van de keuken en riep steeds: "Lees mij uit!" 

 

"Wij zijn familie" is het debuut van Dewie de Wijs en ik kan nu zeggen 'wat een pracht debuut'! Ik lees zelf veel boeken van Scandinavische schrijvers en ik durf Dewie in dit rijtje te zetten. Chapeau Dewie de Wijs!


Bent u nieuwsgierig geworden naar "Wij zijn familie" van Dewie de Wijs? Dan kan ik  u aanraden om het te kopen en zo snel mogelijk te gaan lezen.

 

Lees Kracht

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Jetske Rijnsburger (maandag, 20 februari 2017 17:34)

  Helemaal mee eens, een spannend boek wat je in een keer wil uitlezen!!!

 • #2

  Lees Kracht (maandag, 20 februari 2017 17:56)

  Dank je. Een knap staaltje werk van haar. Hopelijk volgen er meer van dit soort juweeltjes.

 • #3

  Catie Adriaans (maandag, 20 februari 2017 20:31)

  Idd een prachtig boek wat je niet kunt laten liggen!!!