Gastblog Marieke

Marieke Flikweert - van Groningen schreef mij dit prachtige verhaal over haar keuzes die ze heeft gemaakt. Ik voel me erg met haar verbonden, omdat we ongeveer dezelfde keuzes moeten maken. 

Lees haar verhaal.

De zon een kusje geven?

 

Een aantal maanden geleden mocht ik voor de blogsite waar ik vaste gastblogger van ben een prentenboek recenseren: de bloem die de zon een kusje wilde geven. Na het lezen van dit prentenboek was ik helemaal enthousiast over dit prachtige verhaal en besloot dat dit toch wel bij één van mijn favoriete prentenboeken zou behoren. Dit verhaal gaat over een zonnebloem die een droom had, namelijk de zon een kusje geven. Maar hoe maak je deze droom waar als je wordt tegengehouden door al die andere zonnebloemen die vinden dat je maar normaal en net als de anderen moet doen? Zonnebloem luistert naar de andere zonnebloemen en doet wat er van haar verlangd wordt. Maar ze wordt er niet gelukkig van. Dan besluit ze om niet meer naar de anderen te luisteren en haar droom waar te gaan maken. Ze groeit en groeit en groeit en groeit, totdat …  

 

Dit prachtige verhaal liet mij niet los, ik moest er steeds aan denken. Maak ik mijn droom wel waar? Naast het zorgen voor en genieten van mijn gezin werkte ik nog twee dagen. De werkdruk in mijn werk was hoog en de verantwoordelijkheid was groot. Ik zag het niet meer zitten om te werken, de nachten voor dat ik moest werken sliep ik niet. Ik was moe, vaak chagrijnig en snel op mijn teentjes getrapt. Er werd voor mijn gevoel té veel van mij verwacht waar ik niet meer aan kon voldoen.
Tot op een dag mijn man besloot dat het zo niet langer kon en dat ik met mijn leidinggevende moest gaan praten op zoek naar een oplossing. En die oplossing kwam snel. Mijn leidinggevende liet mij in het hart kijken en vroeg mij wat ik het liefst zou willen. En dat was stoppen met werken! En die dag was mijn laatste werkdag.

En nu? Wat is de volgende stap die ik ga maken? Gelukkig kreeg ik een outplacementtraject aangeboden en samen met een jobcoach ben ik nu aan het ontdekken wat mijn droom is. Ik neem er de tijd voor. En zo komt het prentenboek over de bloem die de zon een kusje wilde geven weer om de hoek kijken. Ik moet er veel aan denken. Een betaalde baan? Of toch misschien voor mijzelf beginnen? Het heeft allebei zijn voor- en zijn nadelen. Ga ik voor meer zekerheid óf durf ik het risico te nemen? Wat is, of wat wordt mijn droom? En zal ik de zon uiteindelijk een kusje gaan geven?


Marieke

Reactie schrijven

Commentaren: 0